Un aparat computer tomograf, în valoare de peste 1,4 milioane de lei, a ajuns în dotarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, urmând să fie pus în funcţiune în perioada imediat următoare. Banii pentru această achiziţie au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Braşov.

Aparatul este instalat şi va fi pus în funcţiune după primirea autorizării din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, se arată într-un comunicat remis de CJ Braşov. În paralel cu procedurile de achiziţie a computerului tomograf, s-au desfăşurat lucrări de amenajare a spaţiului din cadrul Laboratorului de radiologie şi imagistică, destinat echipamentului, care vor fi finalizate în luna decembrie, în valoare de 1,784 milioane de lei, bani de la bugetul judeţean.

„Vreau să remarc faptul că în privinţa dotărilor cu aparate de tomografie computerizată, în afară de echipamentul de la Spitalul de Copii am reuşit să mai achiziţionăm încă trei CT-uri, ceea ce reprezintă o realizare remarcabilă. Un CT a intrat în dotarea Ambulatorului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, altul a fost de curând livrat la noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, iar cel de-al treilea este în procedură de semnare a contractului de livrare, urmând să fie utilizat în Ambulatoriul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie. Ultimele două echipamente amintite sunt achiziţionate cu fonduri europene, în cadrul a două proiecte pe care le-am accesat pe axa prioritară 8 a POR 2014-2020”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea. AGERPRES