Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca, împreună cu Regina Maria Dental Clinics şi „Smilemobilul”, demarează, în baza unui parteneriat public-privat, prima campanie de stomatologie mobilă din judeţul Cluj.

În cadrul acestei campanii, medici rezidenţi voluntari oferă consultaţii şi tratamente stomatologice gratuite copiilor din zonele rurale ale judeţului Cluj, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a universităţii.

Săptămâna trecută, Smilemobilul a fost în localitatea Iara, unde peste 50 de copii din clasele primare au beneficiat de consultaţii, extracţii, igienizări profesionale, obturaţii şi sigilări. Scopul acestui program, care a început în luna martie, este de a încuraja formarea unor deprinderi sănătoase în ceea ce priveşte igiena dentară şi tratamentul precoce în cazul apariţiei unor astfel de afecţiuni, se subliniază.

„Smilemobilul” îşi propune să ajungă în zone rurale fără acoperire stomatologică. Până în prezent, 220 de pacienţi au primit consultaţii şi tratamente gratuite în cadrul acestui program.

Din totalul de cabinete şi clinici stomatologice  din România doar 13% sunt situate în mediul rural, se mai arată.

Sursă foto: Facebook UMF Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca