Premierul Mihai Tudose s-a arătat nemulţumit, joi, de numărul mic de vinovaţi găsiţi de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, în cazul vaccinării, precizând că măsurile luate în cadrul Ministerului Sănătăţii reprezintă doar „un slab început”.

Faptul că aţi identificat doar cinci vinovaţi, eu cred că este doar un slab început, nici măcar un bun început, fiindcă nu trebuiau să moară nişte oameni, nişte copii şi noi să ne enervăm toţi, ca să descoperim că ceva nu merge. Cineva trebuia să vadă din timp că nu merge, domnul ministru„, i-a transmis Tudose lui Bodog, la începutul şedinţei de Guvern de joi.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a făcut referire la faptul că a propus schimbarea din funcţie a directorilor executivi şi a celor care ocupă funcţia de directori executivi adjuncţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică din judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Neamţ, Prahova şi Ilfov, în urma analizei privind implementarea campaniei naţionale de vaccinare.

„Azi am convocat toţi cei cinci directori de Direcţii de Sănătate Publică, care au fost în discuţie în ceea ce priveşte acoperirea foarte slabă de vaccinare”, a mai afirmat Bodog.

Totodată, ministrul Sănătăţii a precizat că a transmis avertismente scrise altor şefi de Direcţii de Sănătate Publică.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că ministrul Bodog a propus schimbarea din funcţie a directorilor executivi şi a celor care ocupă funcţia de directori executivi adjuncţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică din judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Neamţ, Prahova şi Ilfov, în urma analizei privind implementarea campaniei naţionale de vaccinare.

”Cinci Direcţii de Sănătate Publică nu au reuşit să îşi îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel judeţean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat. Prin urmare, neîndeplinirea misiunii legale privind realizarea programului naţional de vaccinare a pus în mişcare o serie de acţiuni şi sancţiuni menite să îmbunătăţească performanţa acestor organisme locale”, a precizat MS.

Conform sursei citate, în cazul celorlalţi directori de Direcţii de Sănătate Publică din ţară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris. AGERPRES