Fundaţia Vodafone România anunţă implicarea în proiectul de renovare a Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi Constanţa, alăturându-se astfel demersului de strângere a fondurilor necesare, iniţiat de asociaţiile Inima Copiilor şi Dăruieşte Aripi.

Conform unui comunicat de presă, organizaţia caritabilă va dubla suma colectată de asociaţiile Inima Copiilor şi Dăruieşte Aripi, pentru renovarea Secţiei de Terapie Intensivă nou-născuţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, ce va fi dotată cu 26 de locuri pentru tratament simultan şi echipamente pentru telemedicină.

Bugetul total este estimat pentru renovare şi modernizarea secţiei Terapie Intensivă nou-născuţi este de 1,3 milioane de euro, aici nemaifiind realizate modernizări de la inaugurarea spitalului, din anul 1968.

La finalizarea lucrărilor de renovare, secţia de terapie intensivă nou-născuţi, unde primesc anual îngrijire 1.000 de nou-născuţi, din judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi, va dispune de instalaţii de gaze medicale, climatizare şi monitorizare individuală, incubatoare şi echipamente medicale de ultimă generaţie, mobilier specializat, spaţii speciale pentru părinţi, spaţii pentru personalul medical, pentru consilierea psihologică a părinţilor, precum şi săli de consultaţie.

În context, managerul general al SCJU, dr. Cătălin Grasa, a declarat că în momentul de faţă aşteaptă ca organizaţiile neguvernamentale care s-au oferit să se implice în generosul proiect de renovare, modernizare şi dotare a Secţiei de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi să lanseze efectiv lucrările de reabilitare, spaţiul ca atare fiind deja pus la dispoziţie pentru începerea şantierului. AGERPRES