autospeciala.jpgTrei noi autospeciale au intrat în dotarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Harghita, printr-un program al Ministerului Sănătăţii, urmând ca până la mijlocul aceste luni parcul auto al instituţiei să fie completat cu alte două astfel de vehicule de intervenţie.

Directorul SJA Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat marţi că ambulanţele sunt de tip B2 şi vor fi folosite pentru intervenţii de urgenţă. Maşinile vor intra în funcţiune imediat după finalizarea formalităţilor şi vor deservi atât pacienţii din staţiile mici ale SJA Harghita cât şi pe cei din zonele urbane. Potrivit directorului SJA Harghita, ambulanţele vor înlocui maşinile uzate, care au mulţi kilometri la activ.

„În curând, la fiecare pacient din judeţ vor ajunge ambulanţe noi şi bine dotate. Este important ca toţi pacienţii care au nevoie de ajutorul nostru să beneficieze de acelaşi tratament, indiferent că trăiesc în zone izolate sau în localităţile urbane”, a spus Peter Szilard.
El a explicat că dotarea cu noile maşini este binevenită şi în contextul în care a venit iarna, iar aceste ambulanţe au un sistem de încălzire performant şi dispun de dotări de ultimă generaţie.
Dr. Peter Szilard şi-a exprimat recunoştinţa faţă de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, care a făcut posibilă dotarea SJA Harghita cu noile maşini de intervenţie. AGERPRES