Trei generatoare noi au fost puse în funcţiune la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, după o investiţie de aproximativ 10 milioane de lei, fiind rezolvată problema întreruperilor de energie electrică, în condiţiile în care vechile generatoare nu făceau faţă necesarului de electricitate al tuturor secţiilor.

Cele trei grupuri electrogene au fost recepţionate şi puse în funcţiune în cadrul proiectului „Consolidarea infrastructurii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad în contextul creşterii gradului de securitate la incendiu”, care a beneficiat de finanţare europeană.

„Cu ajutorul fondurilor europene am reuşit să înlocuim grupurile electrogene vechi, care nu puteau asigura întreaga funcţionalitate a spitalului atunci când se înregistrau întreruperi de energie electrică. Cele trei grupuri au capacitate diferită, în funcţie de numărul de clădiri/spaţii deservite. Este un pas spre normalitate, deosebit de important, deoarece ne ajută să asigurăm bună desfăşurare a activităţii medicale – mai ales în blocurile operatorii şi în secţiile de terapie intensivă – în condiţii de siguranţă”, a declarat, marţi, managerul SCJU Arad, Florina Ionescu.

Reprezentanţii spitalului au precizat că atunci când apăreau întreruperi în furnizarea de energie electrică, capacitatea de producţie a generatoarelor vechi era direcţionată spre blocurile operatorii, secţiile ATI sau Urgenţe, astfel încât unele secţii în care nu erau în funcţiune echipamente importante rămâneau în întuneric, ceea ce nu se va mai întâmpla în urma investiţiei în noile grupuri electrogene. AGERPRES