Jacobs_Lou.jpgIntermedicas Worldwide, clinică specializată în second opinion medical, îl readuce la București pe dr. Lou Jacobs, renumit chiropractor din Statele Unite ale Americii, primul chiropractor american atestat în România și unul dintre cei doi chiropractori recunoscuți de către Ministerul Sănătății, în perioada 16 mai – 23 iunie 2016.

În perioada verii, corpul și, în special coloana vertebrală, sunt expuse unui nivel suplimentar de presiune. Reluarea activităților fizice sau extinderea varietății de exerciții, practicarea sporturilor sau a diferitelor activități recreative în aer liber, precum și schimbările de temperatură sau de alimentație, pot impacta corpul și favoriza apariția sau acutizarea durerilor cronice de vară, cum ar fi durerile cervicale sau lombare, migrenele, indigestiile, dar și sinuzita, nevralgiile, durerile în gât sau gripele.

“Chiropractica este o știință și o artă bazată pe premisa că nivelul optim de sănătate depinde, în mare parte, de funcționarea normală a sistemului nervos, fără interferențe la nivelul coloanei sau al structurilor adiacente. Sezonul cald ne permite să ieșim mai mult și să practicăm serie de activități în aer liber: alergăm, înotăm, mergem pe bicicletă sau pe patine cu rotile, jucăm tenis sau facem plimbări mai lungi. Toate aplică un șoc asupra corpului, chiar dacă am menținut o rutină activă în sezonul rece. Chiropractica ajută, pe de-o parte, la atenuarea acestui șoc și a durerilor aferente și, pe de alta, le poate preveni”, explică dr. Lou Jacobs, chiropractor american și medic partener Intermedicas.

Conform cercetătorilor americani, o creștere cu 5 grade celsius peste temperatura normală poate crește cu 7,5 % riscul apariției cefaleei de vară sau a durerilor de cap. Totodată, un studiu derulat de Montefiore Medical Center în 2014 arată că peste 80% din populație se confruntă cu nevralgie migrenoasă la începutul verii.