spitjud_arges_tomograf.jpgPe 20 decembrie a fost dat în folosinţă noul tomograf achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş. La recepţia echipamentului tomografic au participat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, vicepreşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, conduceriea Spitalului Judeţean şi a consiliului de administraţie, precum şi Călin Alexandru – secretar de stat în Ministerului Sănătăţii şi Cristian Anton Irimie – directorul Direcţiei asistenţă medicală în cadrul aceluiaşi minister.

Tomograful, de ultimă generaţie, este ultraperformant, cu 16 slice-uri şi un timp de expunere la radiaţii extrem de redus, a fost montat în cadrul secţiei Radiologie a Spitalului Judeţean Argeş. Valoarea investiţiei este de 1.300.000 lei, din care cofinanţarea C.J. Argeş este de 65.000 lei, Ministerul Sănătăţii contribuind cu suma de 1.250.000 lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu consideră că achiziţionarea echipamentului tomograf este un pas foarte important în asigurarea unui act medical de calitate, alături de reabilitarea secţiilor Spitalul Judeţean Argeş.

Astfel, de la preluarea spitalului de către Consiliul Judeţean Argeş, secţia de neurologie a fost mutată în corpul central al spitalului, fiind creat platoul obstretică ginecologie cu cele două secţii pe acelaşi nivel. Spaţiul a fost reabilitat ajungând din punct de vedere hotelier la nivel european.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş are în dotare 20 secţii medicale cu paturi, 4 compartimente cu paturi (ORL, dermatologie, oftalmologie, endocrinologie), laborator analize medicale, laborator radiologie şi imagistică medicală, laborator anatomie patologică, bloc operator şi sterilizare, unitate primire urgenţă cu stomatologie de urgenţă, compartimentul de prevenire şi combaterea infecţiilor nozocomiale, centrul de sănătate mintală, dispensar PNF, trei farmacii cu circuit închis, cabinet de planificare familială, serviciu de medicină legală, Centrul de Hemodializă, Compartimentul de Dializă Peritoneală, Laboratorul şi Cabinetul de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, precum şi cabinetul de Medicină Sportivă, ambulatoriu de specialitate a spitalului care cuprinde 25 cabinete şi laborator de tehnică dentară. În total, spitalul are la acest moment 902 paturi.