tomograf_satumare.jpgUn tomograf de ultima generatie va fi dat in folosinta peste cateva zile la Satu Mare de catre firma Hiperdia, printr-o investitie de un milion de euro.

Conform sefei punctului de lucru Hiperdia Satu Mare, Mihaela Dragusiu, noul aparat, de tipul Siemens Somatom Spirits, fabricat in august 2008, este de ultima generatie, ingloband cele mai avansate tehnologii ale momentului in domeniu si facilitand obtinerea unor diagnostice precise pentru afectiuni dintre cele mai variate.

Tomograful va fi instalat in centrul Hiperdia care functioneaza in incinta Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare. Vechiul aparat, singurul din judet, va fi dezmembrat incepand de pe11 decembrie, urmand ca la inceputul saptamanii viitoare sa intre in probe noul echipament, care valoreaza in jur de un milion de euro.

Centrul de diagnostic imagistic Hiperdia Satu Mare s-a infiintat in 2004, astfel de centre existand si in alte orase ale tarii: Brasov (3 clinici), Bucuresti (4 clinici), Cluj, Timisoara, Ploiesti si Galati. Pe langa aplicatiile obisnuite pentru medicii practicieni in imagistica, noul aparat de la Satu Mare va facilita inclusiv reconstructii 3D ale organelor, membrelor, scheletului, supuse investigatiilor.