Toate cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei au achiziţionat cititoare pentru cardurile de sănătate şi sunt pregătite să utilizeze acest instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale, a precizat miercuri Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Bucureşti.

„M-am asigurat că toate cele 19 spitale pe care Primăria Municipiului Bucureşti le administrează şi-au achiziţionat cititoare pentru cardurile de sănătate, au soft-urile puse la punct şi personalul medical instruit. Atrag atenţia tuturor managerilor din unităţile spitaliceşti să nu refuze niciun pacient care ajunge la spital, în cazul în care apar defecţiuni tehnice în sistem. Toţi pacienţii vor primi îngrijiri medicale iar eventualele probleme vor fi sesizate Casei de Sănătate a Municipiului Bucureşti, pentru a fi remediate în cel mai scurt timp”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu.

În cazul pacienţilor care încă nu au primit cardul de sănătate, furnizorii de servicii medicale vor verifica în sistem dacă aceştia sunt asiguraţi. AGERPRES