Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a declarat că este pentru prima dată când toate posturile de medici rezidenţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila sunt ocupate.

„Este pentru prima dată când toate posturile de medici rezidenţi de la Spitalul Judeţean sunt ocupate, ceea ce ne bucură foarte mult. Sunt premise foarte bune pentru viitorul Spitalului Judeţean, să avem ocupate toate posturile de medici rezidenţi este un lucru benefic. De la 1 ianuarie, vor mai veni doi medici la Medicină Internă şi un medici la Unitatea de Primiri Urgenţe. Problema cu lipsa medicilor din spital începem să o rezolvăm, avem cadre medicale tinere, dar şi pregătite pentru a oferi un act medical de calitate tuturor brăilenilor”, a anunţat Francisk Chiriac, în ultima şedinţă de CJ.

Consiliul Judeţean Brăila a alocat anul trecut 18 milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, potrivit informaţiilor furnizate de Francisk Chiriac. „Cu toţii ştim că a fost un an complicat pentru spital, multe investiţii cu foarte multe plăţi generate de această pandemie, dar am reuşit din bugetul Consiliului Judeţean să alocăm fonduri foarte necesare, astfel încât să nu lipsească medicamente şi cel mai important, oxigenul medicinal”, a spus Chiriac.

Una din cele mai importante realizări ale Spitalului Judeţean Brăila a fost montarea prizelor de oxigen pentru secţiile ATI, astfel încât s-a renunţat la folosirea buteliilor de oxigen, care s-au dovedit a fi foarte periculoase pentru alte spitale din România. AGERPRES