Tivicay, unul dintre medicamentele luate de multe persoane care trăiesc cu HIV, lipsește din principalul spital de boli infecțioase din România, Institutul Matei Balș

Progresele înregistrate, după decenii de luptă și de conștientizare, pe întreaga planetă în lupta cu maladii precum tuberculoza, HIV sau malaria sunt reversate de aproape o jumătate de an. Cât despre România, ea eșuează încă o dată să-și țină promisiunea de țară civilizată față de unii dintre cei mai vulnerabili dintre bolnavii săi.

Alina Dumitriu este directoarea executivă a Asociației Sens Pozitiv. Printre unii dintre cei mai vulnerabili suferinzi din România, bolnavii de HIV, Alina este numită și Farmacia Ambulantă, pentru că de 10 ani, care s-au împlinit în această lună, oferă donații de tratament antiretroviral (anti-HIV) la nivelul întregii țări, atunci când apar întreruperi în furnizarea acestuia – din cauza lipsei de fonduri, bugete nealocate la timp sau insuficiente, licitații întârziate sau managementului extrem de prost al spitalelor.

Citeşte întreaga ştire pe Libertatea.ro