Durerile de cap, slăbiciunea și problemele de vedere sunt simptome frecvente ale cancerului cerebral. Cu toate acestea, este important să rețineți că simptomele precum durerile de cap pot fi cauzate și de alte probleme.

Atunci când o tumoare pe creier este malignă, un medic va selecta un plan de tratament în funcție de o varietate de factori, inclusiv vârsta unei persoane, tipul de cancer și cât de repede crește cancerul.

O tumoare pe creier se dezvoltă atunci când celulele creierului se divid necontrolat. Tumorile dăunează corpului prin apăsarea anumitor zone ale creierului și limitarea fluxului sanguin. În plus, tumorile interferează cu modul în care neuronii, celulele însărcinate cu transmiterea informațiilor, comunică cu alte zone ale creierului și ale corpului.

Tumorile cerebrale pot fi primare sau secundare. Tumorile cerebrale primare au originea în creier, iar cele secundare apar atunci când cancerul s-a răspândit în creier dintr-o altă parte a corpului.

SUNT CANCEROASE TOATE TUMORILE CEREBRALE?

Există două tipuri de tumori: benigne (necanceroase) și maligne (canceroase). Nu toate tumorile cerebrale sunt canceroase. De exemplu, cordomele sunt un tip de tumoare benignă la creier care crește foarte lent.

Când medicii găsesc o tumoare pe creier cu o scanare imagistică, cum ar fi un RMN, de obicei nu pot spune din imagine dacă o tumoare este malignă sau benignă. În general, trebuie să se efectueze o biopsie pentru a ști cu siguranță.

 

 

Continuarea pe platforma specializata Desprecancer.ro