Primii 100 de angajaţi din învăţământ se vor vaccina, miercuri, în centrul special amenajat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) la Casa Tineretului din Timişoara, unde sunt funcţionale patru fluxuri, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu.

„Până acum, sunt înscrişi 706 angajaţi pe listele IŞJ, din care 350 au sub 55 de ani, iar 356 au peste această vârstă. Acest centru va rămâne deschis până în 10 martie. Rapelul se va face în centrele-mamă (comune n.r.), dar dacă DSP va decide că poate rămâne deschis acest centru şi pentru rapel, o va face. Acest centru de vaccinare a fost avizat de DSP şi a fost realizat cu sprijinul IŞJ şi al STS şi este organizat pe patru fluxuri (trei pentru AstaZeneca şi unul pentru Pfizer), pentru toate cadrele din tot judeţul. Solicitările pentru vaccinare în centre mobile au crescut în judeţ”, a afirmat Marin Popescu, într-o conferinţă de presă.

 

Până în prezent, la nivelul judeţului s-au înscris pentru vaccinare 3.487 de cadre didactice, au fost programate 2.651 şi s-au imunizat 1.027.

Marin Popescu a anunţat că, de la începutul semestrului II, s-au îmbolnăvit de COVID-19 51 de elevi (cu 15 mai mulţi marţi, faţă de luni), şapte fiind în Timişoara, patru în Lugoj şi restul în judeţ, şi 30 de angajaţi personal didactic (cu cinci mai mulţi decât luni), un caz fiind în Timişoara. De asemenea, 72 de clase sau grupe au trecut online (cu 20 mai multe decât luni), 11 fiind în Timişoara.

„Sunt paradoxale îmbolnăvirile din preşcolar, pentru că acolo începe educaţia de respectare a normelor de igienă. Nepurtarea măştii a făcut să se transmită virusul de la o grupă la alta, infectarea provenind din familie. Dacă un singur elev este infectat, atunci se închide grupa”, a spus Popescu. AGERPRES