Dr. Hans Henri P. Kluge, Directorul Regional pentru Europa al OMS, a afirmat în noiembrie 2022 că Europa este marcată de o permacriză care depășește pandemia sau războiul. Există multiple componente ale crizei care compromit sănătatea a milioane de oameni și împovărează sistemele de sănătate, cum ar fi bolile netransmisibile precum cancer, boli cardiovasculare, sau epidemia de obezitate. La toate acestea se adaugă și un întreg ecosistem care influențează la rândul său sănătatea populației, prin factori precum problemele de mediu, educație, sistem social sau industrie în întregul ansamblu al ramurilor sale.

În acest context îngrijorător, pare la îndemână să căutăm soluții pe termen scurt. Salvarea reală o constituie, de fapt, “instalarea în viitor”. Ce înseamnă “instalarea în viitor” pentru sistemul de sănătate românesc?

Putem să descoperim împreună răspunsul la această întrebare și nu numai la ThinkHealth 2023, un eveniment marca Point PA&PR, organizat în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate din Senat. ThinkHealth 2023 va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook Point PA&PR miercuri, 4 octombrie, de la ora 12:00.

Printre speakerii confirmați se numără factori de decizie, experți români și internaționali, reprezentanți ai mediului academic și comunității medicale și reprezentanți ai industriei, care vor încerca să definească pilonii pe care trebuie să se așeze sănătatea în viitor.

Totodată, în cadrul evenimentului vor fi prezentate pentru prima dată rezultatele unui studiu calitativ de percepție pe tema “Sănătatea: Orizont 2050”, realizat prin intervievarea autorităților publice, comunității medicale, asociațiilor de pacienți, experților și industriei de sănătate, rezultate care au stat la baza procesului de co–creare a agendei evenimentului.