Testul Covid-19 din salivă ar putea fi alternativa la testul care se face din exsudatul nazal, susține o echipă de cercetători americani, care afirmă că rezultatele sunt chiar mai exacte în cazul testului din salivă. Un nou studiu  derulat de oamenii de știință de la Universitatea Yale a reliefat că probele de salivă prelevate din interiorul gurii au fost mai exacte și mai consistente decât cele din tampoanele nazale profunde prelevate de la 44 de pacienți și 98 de lucrători din domeniul sănătății.

Probele de salivă au detectat coronavirusul la doi lucrători din domeniul sănătății, fără simptome. ,,Am descoperit că acest test din salivă are performanțe la fel de bune și, într-o serie de cazuri, mai bune decât tamponul nazofaringian fiind opțiune foarte viabilă”, a spus cercetătorul principal Anne Wyllie, de la Școala de Sănătate Publică Yale.

Trecerea la testarea salivei ar avea multe avantaje, fiindcă necesită mult mai puține materiale.

,,Nu ar exista lipsa de recipiente în care să colectăm proba de salivă, deoarece există atât de multe opțiuni care sunt posibile”, a spus Wyllie, adăugând că orice ceașcă sau recipient de colectare ar putea fi refolosit după ce a fost dezinfectat.

 

 

Materialul integral pe www.360medical.ro.