spinfectioase_Raducaneni.JPGO echipă de medici şi studenţi coordonata de dr. Mihnea Hurmuzache de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” din Iaşi a vizitat copiii din Răducăneni, în cadrul Programului judeţean de informare şi prevenţie în domeniul bolilor infecţioase.

Prima vizită a fost la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” Răducăneni, unde s-au recoltat probe de exudat faringian de la 62 de elevi. Al doilea test de screening, pentru Hepatită C, a fost la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială din Răducăneni unde s-au recoltat probe de sânge de la 110 persoane. Persoanele supuse testului au fost supuse şi la interviuri medicale, pentru informaţii despre antecedentele patologice şi pentru depistarea factorilor de risc pentru Hepatită C.

Ultima parte a deplasării s-a desfăşurat tot în cadrul Liceului Teoretic „Lascăr Rosetti” Răducăneni, unde toate clasele de a XII a au asistat la o prezentare detaliată despre bolile infecţioase: HIV, Hepatitele, boli digestive şi bolile cu transmitere sexuală, prezentări susţinute de domnul Dr. Mihnea Hurmuzache şi de două studente. S-au împărţit pliante, iar elevii au avut ocazia să adreseze întrebări medicilor prezenţi.