Joi, 23 februarie 2023, între orele 10.00 – 14.00, argeşenii se pot testa GRATUIT împotriva virusurilor hepatice în cadrul unui amplu program pentru depistarea hepatitelor virale din România. Campania de testare gratuită pentru hepatitele virale B şi C este organizată de Institutul Clinic Fundeni.

Caravana medicală va fi amplasată în parcarea Spitalului Nicolae Bălcescu, B-dul I.C. Brătianu 56, Piteşti, iar în interiorul spitalului va fi amenajat un cabinet pentru activitatea de screening.

În cadrul acestei campanii se vor efectua analize GRATUIT, specifice patologiei hepatice, de depistare a hepatitelor B şi C, astfel:

  • pentru cei prezenţi prima oară în cadrul acestui proiect se vor efectua teste rapide (sânge capilar, din deget) pentru depistarea Hepatitei B şi C
  • pentru cei planificaţi la stadializare (pacienţi diagnosticaţi deja): recoltare sânge venos pentru determinarea nivelului viremiei şi evaluarea gradului de fibroză hepatică prin Fibroscan.

Testarea se realizează prin teste rapide al căror rezultat este disponibil pe loc, persoanele care pot beneficia de testare trebuie să aibă 18 ani împliniţi şi domiciliul în judeţul Argeş. Pentru testare este necesară prezentarea unui act de identitate valabil.

„Consiliul Judeţean Argeş este permanent interesat să colaboreze cu instituţiile medicale care doresc să contribuie la îmbunătăţirea stării de sănătate a argeşenilor. Am fost parteneri în cadrul mai multor campanii medicale desfăşurate în judeţul nostru. Este cunoscut faptul că avem în administrare nouă 9 spitale şi foarte multe proiecte de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii medicale, atât cu fonduri europene, guvernamentale, cât şi din bugetul propriu,” a declarat Ion Mînzînă, preşedinte Consiliul Judeţean Argeş.