Pandemia de coronavirus a avut şi un efect pozitiv asupra domeniului oncologiei de precizie: a accelerat dezvoltarea terapiilor digitale.

Astfel, în acest domeniu „condamnat” oricum la colaborare, pandemia nu doar că nu a făcut imposibilă colaborarea, ci, din contră, a făcut-o mai strânsă şi mai eficientă, a subliniat directorul ştiinţific al Oncompass Medicine, dr. Peták István. Dar ce este, de fapt, terapia digitală?

Explorarea fondului molecular al bolilor tumorale şi a posibilităţii aplicării terapiilor de oncologie de precizie a ajuns să fie parte a îngrijirii medicale de rutină.

În ultimii ani, în marile centre oncologice ale lumii este deja practică uzuală ca, înainte de deciziile terapeutice, informaţiile moleculare referitoare la tumoarea pacientului să fie analizate de o aşa-numită comisie moleculară pentru tumori, care reuneşte experţi având cunoştinţe speciale din domeniul oncologiei şi, după obţinerea acestor informaţii, se alege tratamentul optim, luându-se în considerare rezultatele examenelor clinice anterioare.

 

 

 

Matetrialul integral pe www.csid.ro