Tehnologie pentru Sănătate pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale

Trăim în Era Consumatorului și acest lucru este valabil și pentru serviciile prestate în domeniul sănătății. Acum mai mult ca oricând, spitalele și centrele medicale trebuie depășească provocările legate de eficiență și reducerea costurilor și să crească în același timp calitatea serviciilor de sănătate pentru a-și păstra pacienții și a rămâne profitabile, deoarece pacienții consumatori ai acestor servicii au mult mai multe opțiuni și pot face mult mai rapid o schimbare.

Cum pot câștiga spitalele în această nouă eră?

Totul se reduce de fapt la reducerea decalajului dintre evolutia tehnologiei IT și activitatea din domeniul sănătății și înțelegerea completă a modulul în care experiența pacientului influențează acest ecosistem.

Realitatea este că un sistem IT ineficient, niste aplicatii software medicale greu de utilizat sau afectate de indisponibilitate, pot afecta toate aspectele prestării serviciilor medicale, de la costuri suplimentare, facturare, achiziții, îmbunătățirea proceselor, până la gestionarea medicamentelor și programarea intervențiilor chirurgicale.

Pe de altă parte, un IT eficient poate da posibilitatea medicilor să crească numărul de pacienți tratați în cadrul unității medicale fără afectarea calității actului medical și chiar să-și îndeplinească anumite sarcini de la distanță, chiar de acasă prin intermediul telemedicinei și al accesului permanent la o platformă unificată de gestiune a stării de sănătate a pacienților (ex: monitorizarea la domiciliu pentru afecțiuni cronice sau a pacienților aflați în recuparare după o intervenție chirurgicală). Această eficiență sporită, duce la reducerea costurilor operaționale, la construirea unui echilibru între viața profesională și personală și la creșterea calității serviciilor medicale prestate pentru pacient.

Specialiști IT, ieșiti din biroul vostru pentru a înțelege fluxurile de lucru specifice și pentru a contribui în mod efectiv la creșterea productivității cadrelor medicale.

Personalului IT îi este greu să facă recomandări concrete în ceea ce privește implementarea unor soluții eficiente dacă nu a petrecut nicio zi în rolurile medicilor sau ale asistenților medicali și dacă nu are o abordare reală asupra fluxurilor de lucru din spitale și centrele medicale. Suplimentar, fluxurile și procesele de interacțiune cu pacienții trebuie monitorizate și optimizate pentru ca o organizație din domeniul sănătății să rămână profitabilă.

Când tehnologia împiedică fluxul de muncă clinic, cadrele medicale nu pot fi la fel de productive. Timpul înseamnă bani. Dacă spitalele nu tratează la fel de mulți pacienți într-o zi din cauza defecțiunilor sistemului și a unor aplicații greoaie de interacțiune cu pacientul pe dosarul de sănătate, acest lucru se va reflecta vizibil în profitabilitate și în reducerea gradului de încredere a pacienților.

Personalul IT al spitalelor ar trebui să recomande aplicații de sănătate puternice dar simplu și ușor de gestionat pentru a obține o experiență consecventă, atât la nivelul cadrelor medicale, dar și al pacienților, prin consolidarea informațiilor de sănătate într-o platformă unică.

STATUS (https://www.status-online.com/ro/ ) este o soluție de ultimă generație digitală și mobilă construită pentru a duce interacțiunea dintre pacient și industria de sănătate la următorul nivel,  cu impact direct în creșterea calității actului medical, acces îmbunătățit la serviciile medicale pentru pacienți și o experiență mai bună pentru pacient în ceea ce privește interacțiunea cu sistemul medical.

STATUS este o platformă matură care oferă funcționalități avansate dar simplu de utilizat pentru gestiunea afecțiunilor cronice pre-existente, monitorizare simptome și parametrii medicali relevanți (inclusiv pentru infecția COVID-19), gestiunea completă a dosarului medical, controlul medicației, căutare si regăsire facilă medic de familie sau medic specialist, identificarea celei mai bune opțiuni din punct de vedere specializare și proximitate pentru furnizorii de servicii medicale, obținerea unei a doua opinii, gestionarea programărilor (inclusiv a celor virtuale), consultații virtuale și telemedicină, și, în general, o colaborare digitală completă medic-pacient.

Consolidarea, simplificarea și reducerea costurilor IT în domeniul medical cu ajutorul virtualizării, aplicațiilor livrate ca serviciu și alinierea cu ultimele tendințe.

Pe lângă reducerea costurilor cu achiziția, asigurarea spațiilor necesare și operarea infrastructurii IT, virtualizarea permite, de asemenea, livrarea rapidă și constantă a serviciilor IT de bază cu plata lunară pe bază de abonament.

Suplimentar, pe măsură ce activitatea de asistență medicală continuă să se transforme, platformele de sănătate care folosesc standarde deschise și sunt livrate ca serviciu din Cloud joacă tot mai mult un rol central în susținerea fluxurilor de lucru digitale, gestiunea unificată a înregistrărilor electronice de sănătate și implementări de tipul bring-your-own-device, muncă de la distanță, telemedicină care să contribuie în final la livrarea unor servicii de sănătate eficiente, conectate și centrate pe pacient.

STATUS este o soluție de ultimă generație pentru gestiunea digitală a stării de sănătate disponibilă ca serviciu (PC, tableta și / sau smartphone), fără investiții inițiale și plata pe utilizare. Fără investiții inițiale de capital, datele sunt stocate pe servere dedicate într-un centru de date sigur, pe medii de stocare de tip WORM și complet criptate, cu acces pe linii securizate. Orientată pe automatizare, pe reducerea activităților manuale și pe sprijinirea cadrelor medicale de a se concentra pe activități proactive, cu valoare maxima pentru pacienți, STATUS are impact direct în creșterea calității actului medical, în reducerea costurilor și creșterea veniturilor pentru furnizorii de servicii medicale. Fiind o soluție deschisă, conectată, construită pe principiul integrării (echipamente medicale, dispozitive purtabile, sisteme existente de tip HIS / CIS / PACS / EHR) și al consolidării datelor medicale din surse multiple, STATUS este orientată pe adăugarea de valoare și nu pe înlocuirea sistemelor existente.

 

Cu STATUS serviciile medicale conectate și alinierea la tendințele noi precum IoT (Internet of Things) sunt acum o realitate. Pacienții pot colecta și consolida informațiile medicale din surse multiple cum ar fi rezultatele analizelor de laborator, imagistică medicală, rezultate în urma consultațiilor, istoricul rețetelor și aderența la medicația prescrisă, preluarea datelor de pe echipamente mobile, integrări cu diverse aplicații medicale existente și aplicații din farmacii. Interacțiunea cu pacientul și integrarea lui în comunitate prin servicii medicale virtuale (conferința vocală și video) transformă conceptul “Zero-Distance Healthcare” într-o realitate. (Material realizat de Leo Gaciu, Marketing & Communication Manager, Star Storage)

 

Descoperă mai mult legat de platforma STATUS pentru următorul nivel de servicii de sănătate!