Începând cu luna mai 2017, chirurgii români pot beneficia de o tehnică de ultimă generație – abordul minim-invaziv în artroplastia totală de șold – realizată cu ajutorul protezei CORAIL Hip System. Această premieră pentru România a fost posibilă cu sprijinul Ronda Medical, unicul distribuitor autorizat al acestui dispozitiv în țara noastră.

Noua tehnică se numește Direct Anterior Approach (abord anterior minim-invaziv) și a fost lansată în premieră în România pe data de 25 mai 2017 la Spitalul Monza din București.

Dr. Gregor Kavcic de la Spitalul GH Novo Mesto din Slovenia este chirurgul care a promovat pentru prima dată această tehnică inovatoare în România. Cu ajutorul acesteia:

  • riscurile (în timpul operației și post-operatorii) sunt semnificativ mai mici,
  • țesutul muscular este mult mai puțin afectat,
  • recuperarea este mai rapidă, aproape imediată, pacientul putând merge pe propriile sale picioare la 24 de ore după intervenție.

Cât de eficace este proteza Corail Hip System?

Utilizarea protezei Corail conferă o rată de supraviețuire de 99,1% conform unui studiu demarat de dr. Chatelet JC de la Revue de chirurgie orthopedique et reparatrice de l’appareil moteur în 2004. Studiul analiza 120 de cazuri consecutive, pe parcursul a 12 ani. 

Dispozitivul a fost aprobat în Statele Unite de FDA (Food and Drug Administration) și recunoscut  ca produs de cea mai înaltă calitate (nota 10A) de către ODEP (Orthopaedic Data Evaluation Panel) din Marea Britanie, calificativ acordat în 2004 și în 2015.

De unde se poate achiziționa proteza Corail Hip System?

În România, Corail Hip System este distribuit exclusiv de către Ronda Medical, cunoscută pentru implicarea sa activă și constantă în îmbunătățirea performanțelor din domeniul ortopediei și osteosintezei, prin facilitarea introducerii unor tehnologii de ultimă generație în chirurgia din România, precum și prin promovarea și facilitarea participării medicilor din România la numeroase cursuri de perfecționare din Europa.

Toți cei interesați să afle mai multe detalii în legătură cu această tehnică chirurgicală de ultimă oră sau informații privind achiziționarea protezei CORAIL, sunt invitați să ne contacteze telefonic la numărul 0264 237 212 sau prin email, la adresa office@rondamedical.ro.