Tătaru, studenţilor medicinişti: Vă aşteaptă un drum frumos, care presupune de multe ori sacrificii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a transmis, joi, un mesaj studenţilor medicinişti cu ocazia începerii noului an universitar în care le-a urat succes şi le-a transmis că îi aşteaptă “un drum frumos care presupune de multe ori sacrificii şi timp departe de familie”.

“Acum, la începutul unui nou an universitar, urez mult succes tinerilor care au optat să urmeze cursurile universităţilor de medicină şi farmacie şi îi felicit pentru că au ales una dintre cele mai vechi şi nobile profesii, practicată încă din antichitate. Vă aşteaptă un drum frumos care presupune de multe ori sacrificii şi timp departe de familie, în care efortul susţinut, ambiţia şi pasiunea reprezintă cheia succesului, dar care în final aduce satisfacţia profesională pe măsură. Aşa cum la 1855 medicul Carol Davila a început construirea, din aproape în aproape, a unui sistem medical pe care l-a implementat cu succes în serviciul sanitar militar şi civil, am încredere că generaţiile voastre veţi avea puterea şi cunoştinţele pentru a schimba şi reconstrui sistemul medical românesc, aducându-l la standardul pe care şi noi îl dorim”, a spus ministrul Sănătăţii.

Tătaru consideră că, alături de educaţie, sănătatea unui popor reprezintă “pilonul de dezvoltare şi prosperitate”.

“Alături de educaţie, sănătatea unui popor reprezintă pilonul de dezvoltare şi prosperitate şi, chiar dacă parcurgem una dintre cele mai mari provocări sanitare la nivel global, unul dintre obiectivele mandatului meu îl reprezintă regândirea sistemului sanitar românesc şi transformarea lui într-unul european”, a susţinut Tătaru.

El a afirmat că îşi doreşte ca studenţii “de astăzi” să practice medicina în România şi să beneficieze de condiţiile necesare pentru a face performanţă în beneficiul pacienţilor.

Tătaru le-a mulţumit profesorilor facultăţilor de medicină şi le-a urat mult succes în procesul de formare a studenţilor “ca oameni şi profesionişti”.

“Mulţumesc profesorilor care călăuzesc paşii viitorilor noştri colegi şi le urez multă putere de muncă, responsabilitate şi succes în procesul de formare a lor ca oameni şi profesionişti”, a mai spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. AGERPRES