ASoc_little_people.jpgÎn această vară două evenimente naționale vor reuni membrii uneia dintre cele mai mari și active comunități de tineri supraviețuitori de cancer din Europa – Clubul Temerarii, care numără în prezent peste 400 de tineri supraviețuitori de cancer din 123 de localități ale țării.

Tabăra Națională de Vară Temerarii reunește cea mai mare și activă comunitate de tineri supraviețuitori de cancer din toate centrele de oncopediatrie din țara noastră.
Tinerii peste 18 ani, care fac parte din Comunitatea Temerarii, se vor reuni în august, la Cluj-Napoca, în perioada 2-6 august,cu sprijinul Asociației Little People România.

În perioada 1- 6 iulie 2015, în cadrul „Temerarii Boot Camp” peste 70 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-17 ani, supraviețuitori de cancer din România și Republica Moldova, membrii Temerarii Juniori au participat la întâlnirea anuală. Tematica taberei s-a aliniat perfect specificului locației, Arsenal Park, din Munții Orăștie, o fostă fabrică de muniție transformată în complex turistic. Participanții au avut la dispoziție un areal vast de terenuri pentru exploatare și o mulțime de activități tematice care să îi țină antrenați.

Tabăra de Temerarii Boot Camp, organizată de Asociația Little People România, promite să ofere tinerilor care au învins cancerul o experiență unică alături de tineri care au trecut prin experiențe similare. Mulți dintre tinerii participanți, se aflau acum câteva luni în saloanele din spital, acum, prin intermediul taberei, primul eveniment de la finalizarea tratamentului, au libertatea de a se bucura de experiențe inedite, de a participa la activități antrenante de grup, relaxante care vor dezvolta spritul de echipa, de aventură! Tinerii vor avea ocazia să experimenteze Parcul de aventură, să participe la un exercițiu de instrucție militara, Vânătoare de comori, să asiste la un exercițiu demonstrativ de arte marțiale, să viziteze Castelul Huniazilor. Tabăra se va încheia cu un tradițional foc de tabara unde vor fi rememorate cele mai frumoase momente.

Totodata, tinerii vor participa la Adunarea Generala a Membrilor Temerarii, editia junior, stabilind idei de campanii si actiuni de voluntariat viitoare, dar si felul in care isi doresc sa redirectioneze fondurile obtinute in urma campaniilor nationale desfasurate. Totodata, in cadrul taberei va fi lansat cel de al 5-lea numar al Revistei Temerarii, singura publicatie care contine informatii directe de la tineri care au trecut prin experienta luptei cu cancerul, specialisti din domeniu, si care este oferita gratuit in toate sectiile de oncopediatrie din tara adolescentilor aflati sub tratament activ.

Desi in prezent in Romania exista mai multe proiecte care se adreseaza copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, comunitatea Temerarii este singurul grup de pacienti national care ii invata despre drepturile lor ca si pacienti, ii educa sa devina implicati, le ofera o voce in forumurile internationale si ii imputerniceste sa devina ambasadori ai cauzei cancerului la copil.

Aditional acestei tabere, in premiera, Asociatia Little People va organiza în această vară, și un al doilea eveniment, Youth Cancer Europe Advocacy Masterclass & Întâlnirea Anuală de Vară a Tinerilor Supraviețuitori Români de Cancer Temerarii, cu vârsta peste 18 ani la Cluj-Napoca, în perioada 2-6 august, care va reuni supravietuitori de cancer din România, Belgia, Macedonia, Irlanda, Polonia, Marea Britanie, Lituania, Republica Moldova, Spania, Serbia. Înregistrarea la eveniment este încă deschisă.

Multumiri speciale revin sponsorilor principali: Fundația Vodafone România, Trelleborg AB, Blu Projects, Novartis, Sensi BLU, Kaufland, Catwalk by Ramona Mindru, EximBank, Douglas, Lingo24, Castrol, Takko, DM, Lidl, Lacto Food, Aims,Gransol, Bella, Arovit, Ramex, Perpetuum, UniCredit Tiriac Bank și tuturor sponsorilor și companiilor fără de care acest eveniment nu ar fi posibil.

Despre Clubul Temerarii

În 2006, Asociatia Little People Romania a înființat Clubul Temerarii – comunitatea adolescenților români, care au învins cancerul – ce numără astăzi, aproape 400 de membri, devenind cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa.

Scopul Clubului Temerarii este acela de a asigura o sustinere specializată si personalizata la necesitatile fiecarui tanar din Romania in materie de „coping”, facilitand reintegrarea reusita a pacientilor in viata de adolescent sau tanar adult dupa tratament si reintegrare in societate.

Pentru mai multe detalii despre Clubul Temerarii și activitatea Asociației Little People România vă rugăm vizitati: www.thelittlepeople.ro