Noul laborator Synevo, situat pe platforma comercială Bucureşti Militari Chiajna, dotat cu echipamente unice în România, va efectua cele mai complexe analize într-un timp mult mai scurt şi cu o marjă de eroare mult mai mică decât până acum, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES. Investiţia este în valoare de 10 milioane de euro.
„Prin cele 1.200 de tipuri de teste Synevo, ne bucurăm să punem la dispoziţia clinicienilor cele mai rapide instrumente de prevenţie, de obţinere a unui diagnostic diferenţial şi de monitorizare a tratamentului pacienţilor”, declară Virgil Ivan, director General Synevo România.
România este pe primul loc din Europa ca număr de decese cauzate de cancerul de col uterin. Prin platforma completă de citologie în mediu lichid, Synevo se implică activ în lupta împotriva cancerului de col uterin. Platforma aduce ca noutate exclusivă în România analiza computerizată a imaginii, crescând cu peste 60% detecţia leziunilor cu risc crescut implicate în apariţia cancerului de col uterin.
Testul Babeş-Papanicolau, recoltat în mediu lichid şi prelucrat robotizat, va ajuta medicul să scurteze timpul necesar diagnosticării acestei afecţiuni la şapte zile, faţă de două săptămâni sau chiar luni de zile cât durează în acest moment. Prin noul laborator, medicul ginecolog are la dispoziţie kitul complet de teste necesare în menţinerea sănătăţii femeii: testul Papanicolau şi testarea HPV, două teste de elecţie în prevenţia cancerului de col uterin, screening-ul prenatal prin dublu şi triplu test pe Delfia Xpress, care reduce rezultatele fals pozitive în diagnosticarea malformaţiilor fetale, gama completă de teste în diagnosticarea infecţiilor şi bolilor grave.
Specialiştii în infertilitate au la dispoziţie acum două teste necesare în identificarea cauzelor infertilităţii masculine: testul MAR şi testul de depistare a microdeleţiilor pe cromozomul Y. Bolile alergice afectează aproximativ 15-25% din populaţie, iar numărul cazurilor de boală este în continuă creştere. Prin intermediul noului laborator, medicii specialişti au acces la peste 500 de tipuri diferite de teste pentru diagnosticarea alergiilor, laboratorul fiind dotat cu cel mai mare analizor de teste pentru alergeni.
Testele serologice au avantajul că se efectuează dintr-o singură probă de sânge, sunt non-invazive (foarte important pentru copiii mici care pot dezvolta o reacţie alergică chiar şi la o cantitate foarte redusă de alergen şi apariţia unui şoc anafilactic) şi nu este necesară întreruperea tratamentului.AGERPRES
- COVID-19
- EVENIMENTE
- ASOCIAŢII DE PACIENŢI
- CAS
- CLINICI PRIVATE
- DSP
- FARMA
- INSTITUŢII
- LEGISLAŢIE
- MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
- ORGANIZAŢII
- SPITALE
- PREVENŢIE
- INOVAŢIE
- COMUNITĂŢI PROFESIONALE
- ATI
- Boli Infecţioase
- Boli Rare
- Cardiologie
- Chirurgie
- Dermatologie
- Diabet
- Endocrinologie
- Epidemiologie
- Estetica medicala
- Gastroenterologie
- Genetica
- Ginecologie
- Hematologie
- Hemofilie
- Hepatite
- HIV
- Medicina de familie
- Neurologie
- Nefrologie
- Nutritie
- Obezitate
- Oncologie
- Ortopedie
- Pediatrie
- Pneumologie
- Radiologie
- Stomatologie
- Transplant
- Tromboza
- Urologie
- COMPANII
Selectați Pagina