Cel mai important festival dedicat digitalului, tehnologiei și Internetului din regiune, iCEE.fest aduce și în acest an la București (15 și 16 iunie) speakeri și companii de top la nivel mondial. Smart Homes și Fintech sunt cele două zone de conținut adăugate deja consacratelor VR & AR, eCommerce, Content, Creativity, Ad Tech sau Startups. Pe lângă sesiunile de training oferite de Facebook & Google plus workshop-urile din zonele de Creativitate și Startups, festivalul continuă să dezvolte si evenimentul satelit dedicat eHealth.

iCEE.health se desfășoară în a doua zi a festivalului (16 iunie) și este singurul eveniment regional dedicat acestui fenomen care reunește toți participanții în sănătate. Subiectele inedite nu lipstesc din agendă.

 

Totul despre Marijuana Medicinală

Datorită efectelor sale recreative, marijuana a fost tratată la fel ca orice alt drog pentru mulți ani. Însă, situația se schimbă radical. Nu mai puțin de 29 de state din SUA permit acum folosirea marijuanei in scopuri medicale, totul începând în 1996, atunci când California a trecut peste această barieră.

În Uniunea Europeană, cânepa se poate cultiva și procesa fără probleme și e bine de știut că putem extrage chimicalele de care avem nevoie în mod legal”, spune Thomas Mershon, xMed21, încercând să aducă discuția mai aproape de regiunea noastră.

În România, deși marijuana medicinală e legală (în limita a 0,2% a THC – delta-9-tetrahydrocannabinol), pe piață nu există deocamdată produse autorizate. Pentru o mai bună acoperire a subiectului, Thomas Mershon va vorbi la  iCEE.health despre Comunitățile Online și Marijuana Medicinală.

 

Prima operație transmisă în Realitatea Virtuală

Chirurg de clasă mondială și speaker internațional, Shafi Ahmed, primur chirurg care a folosit tehnologie VR în sala de operații, vine la iCEE.health pentru a ne spune povestea sa si cum tehnologia poate schimba sistemul medical actual.

  • 14 mii de persoane din 132 de țări au fost alături de Shafi în 2014, atunci când a transmis în direct din sala de operații cu ajutorul Google Glasses

Iar chirurgul care are 15 mii de urmăritori pe Twitter nu s-a oprit acolo, veștile despre inovațiile sale venind constant. Start-up-ul sau, Medical Realities, urmărește atât să crească numărul de chirurgi, cât și să revitalizeze un sistem educațional care nu a fost inovat de mai bine de 100 de ani. Studenții și rezidenții pot urma cateva module de training chirurgical în VR deja disponibile pentru Android și Gear VR, cele pentru iOS și Daydream vor fi lansate curând. În cadrul iCEE.health, Shafi Ahmed va susține o prezentare specială: Operațiile VR și Educația la nivel global.

iCEE.festInteractive Central and Eastern Europe Festival – va avea loc la București, pe 15 și 16 iunie, la Grand Cinema & More din Mall Băneasa.