Un studiu realizat de Ipsos în rândul a peste 20.000 de adulţi din 28 de ţări arată faptul că la nivel global trei din patru adulţi (74%) s-ar vaccina anti-COVID, dacă vaccinul ar fi disponibil. Cel mai mare nivel de acceptare este în China, unde aproape toate persoanele intervievate (97%) au declarat că sunt de acord cu vaccinarea.

În afară de China, ţările care au înregistrat cea mai mare deschidere către vaccinare sunt cele cu o rată mare de infectare şi un ritm accelerat de creştere a cazurilor. Este vorba de Brazilia (unde 88% din populaţia adultă ar vrea să se vaccineze) şi India (87%). India ocupă locul doi mondial, cu peste şapte milioane de persoane infectate, urmată de Brazilia, cu cinci milioane de cazuri. În topul ţărilor cu un interes ridicat de vaccinare este şi Australia (88% intenţionează să se vaccineze), ţară care nu se confruntă în prezent cu un nivel ridicat al cazurilor de coronavirus.

La polul opus, printre ţările cele mai sceptice cu privire la vaccinarea anti-COVID se află România (57% ar vrea să se vaccineze), Ungaria şi Polonia (56%, fiecare), precum şi Rusia, cu 54%. Practic, deşi este prima ţară care a aprobat un vaccin anti-COVID, Rusia se confruntă cu cea mai mare reticenţă faţă de vaccinare în rândul populaţiei.

 

 

 

Materialul integral pe www.mediafax.ro