Un studiu de neuroimagistică a arătat că obezitatea poate contribui la vulnerabilitatea țesutului neuronal în boala Alzheimer. Cercetătorii spun că menținerea unei greutăți sănătoase ar putea ajuta la păstrarea structurii creierului pentru cei aflați în stadiile incipiente ale bolii Alzheimer.

Noile cercetări de la Universitatea din Sheffield au arătat că supraponderalitatea reprezintă o povară suplimentară pentru sănătatea creierului și poate exacerba boala Alzheimer.

Studiul pionier de neuroimagistică a arătat că obezitatea poate contribui la vulnerabilitatea țesutului neuronal, în timp ce menținerea unei greutăți sănătoase în demența ușoară a bolii Alzheimer ar putea ajuta la conservarea structurii creierului.

Constatările, publicate în Journal of Alzheimer’s Disease Reports, subliniază impactul pe care îl poate avea supraponderalitatea la mijlocul vieții asupra sănătății creierului la vârste înaintate.

Autorul principal al studiului, profesorul Annalena Venneri de la Universitatea din Sheffield’s Neuroscience Institute și NIHR Sheffield Biomedical Research Center, a declarat: „Se crede că peste 50 de milioane de oameni trăiesc cu boala Alzheimer și, în ciuda a zeci de ani de studii inovatoare și a unui  nivel imens de efort în cercetare încă nu avem un remediu pentru această boală crudă.”

 

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata Neuromedicina.ro