Studiu: Decesele cauzate de cancerul pulmonar au scăzut datorită diagnosticării precoce

Studiu: Decesele cauzate de cancerul pulmonar au scăzut datorită diagnosticării precoce

O scădere substanțială a deceselor cauzate de cancerul pulmonar este asociată cu diagnosticarea precoce a cancerului pulmonar.

Detectarea timpurie a cancerului pulmonar a avut loc atât datorită screening-ului, prin tomografie computerizată (CT), cât și a urmăririi potențialelor cancere găsite pe scanările menite să studieze alte organe sau boli. Potrivit studiului, odată ce acești noduli precancerosi sunt identificați, pot fi îndepărtați prin intervenție chirurgicală, care adesea poate fi curativă.

„Este prima dată când un studiu mare a demonstrat o scădere a mortalității cauzate de cancerul pulmonar. În acest studiu se subliniază impactul screening-ului, urmat de intervenția chirurgicală, în salvarea vieții persoanelor cu cancer pulmonar.”

Raja M. Flores, MD, catedra de chirurgie toracică la sistemul de sănătate Mount Sinai

Cancerul pulmonar este diagnosticat la peste 200.000 de persoane anual și rămâne una dintre principalele cauze de deces prin cancer în Statele Unite. În timp ce studiile anterioare au explorat asocierea renunțării la fumat, a intervențiilor anterioare și a terapiilor cu mortalitatea prin cancer pulmonar fără celule mici, rolul diagnosticului în stadiile anterioare nu a fost studiat în mod adecvat până în prezent.

 

Cobtinuarea materialului pe platforma specializată Desprecancer.ro

VIDEO

Infografic

Interviu

Preventie

CALENDAR EVENIMENTE

Eventsmax