Medicina digitală, mai precis aplicațiile mobile destinate domeniului sănătății, nu au implicații numai în ceea ce privește monitorizarea parametrilor vitali, a activității fizice sau a calității somnului, managementul pacienților cu hemofilie sau a celor diabetici, ci din ce în ce mai multe date arată că acestea pot fi folosite și în ameliorarea și chiar diminuarea simptomelor de anxietate sau depresie.

Rezultatele unui studiu recent au demonstrat că o aplicație mobilă care are la bază terapia cognitiv comportamentală, poate reduce semnificativ simptomele de anxietate. În același timp, aplicația Daylight, dezvoltată de compania Big Health, s-a dovedit eficientă și în ameliorarea unor alte simptome precum depresia, neliniștea și îngrijorarea.

Eficacitatea aplicației Daylight a fost determinată în relație cu scorul GAD-7, un indicator al nivelului de anxietate. În cadrul studiului, după primele 6 săptămâni, participanții care au utilizat aplicația mobilă au obținut un scor GAD-7 de 9,46, comparativ cu ceilalți participanți al căror scor a fost de 12,66.

Mai mult decât atât, la finalul studiului, după o perioadă de 10 săptămâni, scorul GAD-7 în rândul persoanelor care au beneficiat de Daylight a scăzut până la 7,9, în timp ce în rândul celorlalți participanți scăderea s-a oprit la 12,15.

 

 

 

Materialul integral pe www.raportuldegarda.ro