Rezistența la antimicrobiene este o problemă în creștere de sănătate publică în întreaga lume. Atunci când bacterii precum E. coli nu mai răspund la antibiotice, infecțiile devin mai greu de tratat.
Pentru a dezvolta noi antibiotice, cercetătorii identifică de obicei genele care fac bacteriile rezistente. Prin experimente de laborator, ei observă modul în care bacteriile răspund la diferite antibiotice și caută mutațiile din structura genetică a tulpinilor rezistente care le permit să supraviețuiască.
Deși eficientă, această metodă necesită mult timp și poate să nu surprindă întotdeauna imaginea completă a modului în care bacteriile devin rezistente. De exemplu, schimbările în modul în care funcționează genele, care nu implică mutații, pot influența în continuare dezvoltarea rezistenței. Bacteriile pot, de asemenea, să facă schimb de gene de rezistență între ele, care ar putea să nu fie detectate dacă se concentrează doar asupra mutațiilor dintr-o singură tulpină.
Cercetătorii au dezvoltat o nouă abordare pentru a identifica genele de rezistență la E. coli prin modelare computerizată, permițând proiectarea de noi compuși care pot bloca aceste gene și pot face tratamentele existente mai eficiente.
Continuarea materialului pe platforma AntibioticeleMileniuluiTrei.ro