Potrivit unui nou studiu al Clinicii Mayo, cancerul colorectal este adesea imprimat în genele familiei și transmis de la o generație la alta.

Cercetătorii din cadrul Centrului Clinic Mayo pentru Medicină Individualizată au descoperit că 1 din 6 pacienți cu cancer colorectal prezintă o mutație genetică moștenită legată de cancer, care probabil i-a predispus la boală. În plus, cercetătorii au descoperit că 60% din aceste cazuri nu ar fi fost detectate dacă s-ar fi bazat pe o abordare standard.

Am constatat că 15,5% din cei 361 de pacienți cu cancer colorectal aveau o mutație moștenită într-o genă asociată cu dezvoltarea cancerului lor. De asemenea, am constatat că peste 1 din 10 pacienți au avut modificări în terapia lor medicală sau chirurgicală pe baza constatărilor genetice.”

Niloy Jewel Samadder, MD, gastroenterolog și hepatolog Mayo Clinic, autor principal al studiului

Pacienții au fost testați cu un panou de secvențiere care a inclus peste 80 de gene predispozante sau din categoria celor care cauzează cancerul . În comparație, panourile standard pentru cancerul colorectal includ doar 20 sau mai puține gene.

Pacienții cu cancer colorectal au făcut parte dintr-o cohortă mai mare de 3.000 de pacienți implicați în studiul de doi ani de Etiologia cancerului folosind testarea genetică proactivă (INTERCEPT) și au fost diagnosticați recent cu diferite tipuri de cancer la locațiile Centrului Cancer Clinic Mayo din Arizona, Florida și Minnesota.

 

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata Desprecancer.ro