Studenți de la programele de studii de licență și master din Departamentul de Chimie al Universității din Craiova au vizitat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, pentru a descoperi oportunitățile și facilitățile de cercetare pe care le oferă institutul.

La început, au vizitat muzeul ce deține înscrisuri, cărți vechi și rare, memorii și brevete ce au aparținut Profesorului Ion Cantacuzino, precum și obiecte, instrumente specifice și mostre ale produselor fabricate în decursul anilor în laboratoarele noastre.

În amfiteatru, studenților li s-au prezentat pe scurt aspecte din istoria de peste 100 de ani a institutului și principalele domenii de activitate, iar doamna chimist Mitroi Floriana, absolventă a aceleiași facultăți craiovene, le-a vorbit cu mândrie despre experiența sa profesională.

Specialiști din Departamentul de cercetare au prezentat tehnicile de lucru cu o parte din aparatura de ultimă generație aflată în dotarea laboratoarelor. Un alt punct de interes a fost aria pilot a unui proiect de cercetare.

De asemenea, au vizitat în cadrul Departamentului de sănătate publică, Laboratorul de epidemiologie moleculară, unde au putut vedea aparatură de identificare și secvențiere.

Studenții au avut un bun prilej de a cunoaște un domeniu nou, în care ar putea profesa, iar noi am fi bucuroși, dacă unii dintre ei, în viitor, s-ar alătura echipei Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

 

Sursa: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”