Cercetătorii de la Universitatea Uppsala au descoperit structuri asemănătoare ganglionilor limfatici în apropierea tumorilor la pacienții cu cancer cerebral. Studiul a arătat că celulele imune din aceste structuri pot fi activate pentru a ataca tumora cerebrală. De asemenea, au descoperit că imunoterapia a îmbunătățit formarea acestor structuri în cazul șoarecilor.

Această cercetare oferă noi oportunități de a regla răspunsul antitumoral al sistemului imunitar.

Gliomul este o tumoare cerebrală mortală cu un prognostic sumbru. Un motiv pentru care tumorile cerebrale sunt foarte greu de tratat este că sistemul nostru imunitar, care este conceput pentru a detecta și distruge celulele străine, inclusiv celulele canceroase, nu poate ajunge cu ușurință la locul tumorii din cauza “barierelor” care înconjoară creierul.

Pentru a combate o tumoare în curs de dezvoltare, celulele imune ucigașe, cum ar fi limfocitele T, trebuie activate și amorsate în ganglionii limfatici, înainte de a se deplasa la locul tumorii pentru a distruge în mod eficient celulele canceroase. Datorită barierelor din jurul creierului, este un proces dificil pentru limfocitele T să ajungă la tumoră.

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata Desprecancer.ro