simpozion stres.jpgStresul este o consecinţă inevitabilă a activităţii de zi cu zi, o circumstanţă a vieţii şi nu o condiţie patologică. Zi de zi suntem supuşi stresului puternic fără a realiza acest fapt, fiecare organism reacţionînd într-un mod particular.

Peste 300 de farmacişti şi asistenţi de farmacie din Iaşi şi judeţele limitrofe au participat la dezbateri pe tema “Stresul – O problemă cotidiană?” susţinute în cadrul simpozionului organizat pe 29 martie de către compania Antibiotice. Simpozionul a fost organizat în parteneriat cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România şi Colegiul Farmaciştilor Iaşi reprezentat la eveniment de doamna Preşedinte farmacist primar Gabriela Streit. Manifestarea a fost creditată EFC.

Lectorii evenimentului au fost Prof. Dr. Cătălina Arsenescu-Georgescu, Preşedinte al Grupului de lucru: „Hipertensiune arterială” din cadrul Societăţii Romane de Cardiologie, Conf. Dr. Daciana Elena Brănişteanu, U.M.F. “Gr.T.Popa” Iaşi şi Prof. Dr. Monica Hăncianu – Decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF “Gr.T.Popa” Iaşi.

“Pe lângă crearea unui cadru pentru dezbateri şi prezentări ştiinţifice pe tema ‘Stresul – O problemă cotidiană?’, compania Antibiotice şi-a propus, prin organizarea acestui eveniment, să-şi cunoască partenerii, reprezentaţi de farmacişti, cât şi ‘să se prezinte’ ca şi organizaţie. Pentru că anul 2011 este aniversar pentru compania Antibiotice, împlinindu-se 55 de ani de istorie, experienţă, performanţă, vom organiza multiple evenimente de acest gen dedicate medicilor şi farmaciştilor”, a menţionat dr. Mihaela Moşneguţu – Manager Medical în cadrul companiei Antibiotice.

stresul1.jpg

În cadrul evenimentului s-au organizat şi vizite în secţiile de producţie ale companiei Antibiotice din Iaşi: Parenterale (flux de producţie cu o capacitate de 55 milioane flacoane injectabile pe an), Comprimate (flux modernizat în anul 2010, cu o capacitate de producţie de 370 milioane comprimate pe an) şi Capsule (flux de producţie Peniciline, Non-Peniciline şi Cefalosporine, cu o capacitate totală de producţie de 180 milioane capsule). Cu această ocazie participanţii la simpozion au avut ocazia să se convingă încă o dată de calitatea medicamentelor fabricate de producătorul ieşean.

Compania Antibiotice mulţumeşte celor peste 300 de farmacişti care au onorat invitaţia de a participa la simpozion şi îi asigură de sprijin şi colaborare, parteneriat în îndeplinirea cu succes a misiunii profesionale.

stresul2.jpg