arad_spjud_MARE.jpgPlenul Consiliului Judeţean Arad a aprobat strategia de dezvoltare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, un document „foarte important” atât pe termen scurt, cât şi mediu şi lung în ceea ce priveşte investiţiile la acest obiectiv, a declarat Adrian Ţolea, preşedintele interimar al instituţiei administrative.

„Mă bucură faptul că strategia de dezvoltare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost votată, deoarece este un document foarte important care ne spune ce avem de făcut atât pe termen scurt, pentru a reduce pierderile pe care, din păcate, le generează spitalul, dar şi pe termen mediu şi lung, în ceea ce priveşte investiţiile pe care trebuie să le facem. Cred că trebuie să continuăm aceste investiţii, sănătatea aflându-se între priorităţile CJ Arad”, a declarat presei Adrian Ţolea.

Acesta a afirmat că CJ Arad intenţionează, în parteneriat cu judeţul Bekes, din Ungaria, să construiască un nou spital judeţean, finanţarea proiectului urmând să se facă din fonduri europene, pe Programul România – Ungaria. El a precizat că un prim pas va fi construcţia unui modul pentru Oncologie. „Urmează ca în acea locaţie, pentru care sper că vom primi teren din parte Primăriei municipiului Arad, să construim şi alte clădiri care să închidă circuitul medical, iar la final să avem un spital modern şi eficient”, a spus Adrian Ţolea.

Preşedintele interimar al CJ Arad a precizat că apariţia unui nou spital nu va însemna disparţia celui de pe vechea locaţie, din Calea Victoriei, investiţiile aflate în curs la acesta urmând să fie continuate. „De asemenea, va rămâne şi Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) care va fi inaugurat în cursul lunii noiembrie, a cărui clădire a fost apreciată de specialişti ca una dintre cele mai moderne din ţară, destinată tratări acestor boli”, a adăugat Adrian Ţolea, preşedinte interimar al CJ Arad. AGERPRES