Stomatologia a fost în centrul atenției la cea mai recentă ediție RdS a Dialogului cu Diaspora

Dialogul cu Diaspora al Rețelei de Solidaritate a fost dedicat în această săptămână stomatologiei. Medicii invitați, Laura Ilian din Cluj Napoca și Radu Armașu aflat la Paris, au prezentat colegilor și publicului spectator, două problematici cu referire directă la subiectele privind fluorizarea sistemică și albirea dentară, respectiv realizarea unei paralele între sistemul de sănătate românesc și cel francez în practica stomatologică

Medicul Laura Ilian a declarat printre altele că ceea ce le îngreunează mult munca, este investiția în aparatură. „Medicii stomatologi din centrele mari ale României își dau interesul. Sunt la zi cu procedeele, cu protocoalele, cu învățarea continuă. Depun eforturi pentru a ține pasul cu dinamica tehnologiei în acest domeniu”, a mai spus medicul Laura Ilian.

Radu Armașu a ridicat în luarea de cuvânt, problema decontării serviciilor stomatologice și plafonarea cuantumului de către Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate.

În ceea ce privește normele de reglementare ale protocoalelor Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, în timpul măsurilor de relaxare, acestea au fost implementate deja la nivelul Ministerului Sănătății. Și asta, grație unei colaborări eficiente a medicilor stomatologi din Diaspora și România.