Societatea Română de Pneumologie informează că în acest an se va desfășura a noua ediție a concursului de intrare la Programul de studii complementare pentru obținerea atestatului în Somnologie.

Pregătirea teoretică și practică pentru obținerea atestatului de studii complementare în ”Managementul general al tulburărilor respiratorii din timpul somnului”, cu structură modulară, va fi organizată în fiecare an, iar concursul de intrare la acest program de studii complementare va fi organizat în funcție de numărul de locuri disponibile.

Examenul se va desfășura în data de 19 septembrie 2022, în sistem ONLINE, la ora 14:00.

Înscrierile se fac în perioada 8 august – 2 septembrie 2022, inclusiv.

Formular de înscriereforms.office.com

Examenul va consta într-o probă scrisă sub forma a 50 de grile cu răspuns unic din tematica somnologie (Grila din Respiratory Sleep Medicine, ERS Handbook 2012, pag 13-199; SleepMultiMedia Version 12.5; Principles and Practice of Sleep Medicine (Kryger’sSleepMedicine, 6th Edition).

Numărul maxim de candidați care pot fi acceptați la concursul de intrare în Programul de studii complementare pentru obținerea atestatului în Somnologie este de 45 de candidați cu dosare în regulă, în ordinea înscrierii.

Numărul de locuri pentru cei admiși la pregătirea din cadrul programul pentru obținerea atestatului, în urma acceptării dosarului și a promovării examenului, va fi de 35. Participanții la programul de atestat vor selectați în funcție de punctajul obținut la examen, în ordinea descrescătoare a punctajelor.

Nota de promovare a examenului este 5,00. Candidații cu nota obținută la exament peste 5,00, dar care nu se numără între primii 35 admiși la pregătirea din cadrul Programului pentru obținerea atestatului în Somnologie în perioada 2022-2023, se pot înscrie la pregătirea din cadrul Programului pentru obținerea atestatului în Somnologie organizată în anul următor.

 

Documentul poate fi accesat AICI