Consiliul General al Capitalei a aprobat în şedinţa de pe 12 decembrie proiectul „Doctori pentru Bucureşti”, care prevede acordarea unui sprijin financiar în valoare de 10.000 lei/medic în vederea participării la programe de pregătire profesională pentru un număr de 100 de medici, angajaţi ai spitalelor aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Proiectul va avea pentru anul 2019 unui buget de un milion de lei. În termen de 45 de zile de la aprobarea proiectului, ASSMB va elabora regulamentul în vederea implementării.

Potrivit fişei de proiect, obiectivul este asigurarea unui sprijin financiar pentru dezvoltarea profesională a 100 de medici din Bucureşti şi facilitarea accesului acestora la cursuri de specialitate susţinute de clinici de renume din Europa, SUA şi Israel.

Conform aceleiaşi surse, la nivelul spitalelor din subordinea ASSMB sunt angajaţi 1.259 de medici încadraţi fără gărzi, dintre care 580 cu vârste sub 45 de ani.

În cadrul proiectului se va desemna o echipă de implementare, constituită în baza unei decizii a directorului general al ASSMB. Echipa va fi formată din opt experţi.

Beneficiarii proiectului vor fi medici cu vârste sub 45 de ani, angajaţi în spitalele din administrarea ASSMB cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, cu domiciliul în Bucureşti. Dosarele se vor înregistra online pe site-ul www.assmb.ro în cadrul secţiunii dedicate proiectului „Doctori pentru Bucureşti”. AGERPRES