Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare va beneficia de noi modernizări, subiect discutat într-o întâlnire a ministrului sănătăţii, Nelu Tătaru, cu reprezentanţii spitalului şi cei ai administraţiei judeţene, a informat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan.

Potrivit acestuia, în timpul întâlnirii cu reprezentanţii SJU s-a discutat despre reabilitarea blocului operator şi extinderea UPU, proiecte esenţiale pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate cetăţenilor din Maramureş.

„Spitalul a primit şase aparate de ventilaţie pentru ATI, care se adaugă celor 25 care există deja”, a precizat Ionel Bogdan într-o postare pe Facebook.

O altă temă de discuţie cu ministrul sănătăţii a fost preluarea de către Consiliul Judeţean a Spitalului de Recuperare din Borşa, în vederea reabilitării şi modernizării cu fonduri europene.

„Vom implementa în Maramureş un sistem integrat de management al unităţilor medicale, după o analiză riguroasă şi mă bucur că Ministerul Sănătăţii sprijină astfel de iniţiative. Creşterea calităţii serviciilor medicale este esenţială pentru bunăstarea maramureşenilor şi unul din obiectivele majore ale mandatului meu la Consiliul Judeţean”, a menţionat în postare Ionel Bogdan. AGERPRES