Spital_TBC_baiamare.jpgSpitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare mai detine resurse financiare pentru inca doua luni de functionare in conditii normale, a declarat, joi, directorul Spitalului TBC, Sorina Pintea. Ea a sustinut ca situatia s-ar putea depasi cu resurse interne, dar si cu sprijinul Ministerului Sanatatii.

„Bugetul aprobat pentru anul in curs este de 9.070.000 lei, din care s-au realizat si incasat 6.840.000 lei. Diferenta de 2.230.000 lei asigura finantarea spitalului pentru inca doua luni de zile, iar pe trimestrul IV, neavand practic servicii medicale sau de alt gen contractate, situatia ar putea deveni complicata. Sunt optimista si cred in spiritul de echipa al colegilor, dar si in sprijinul Consiliului Judetean Maramures si al Ministerului Sanatatii in caz de necesitate”, a spus Sorina Pintea.

Directorul Spitalului TBC este de parere ca bugetul unitatii medicale ar putea fi completat de veniturile incasate din tratarea si eliminarea deseurilor periculoase pe care spitalul urmeaza sa le efectueze. Potrivit dr. Madalina Dragos, purtator de cuvant al Spitalului TBC Baia Mare, resursele financiare ar putea fi suplimentate din operatiunea de prelucrare a deseurilor medicale imediat ce instalatiile vor primi autorizatie de mediu pentru a putea lucra. Ministerul Sanatatii a investit in aceste echipamente 219.000 lei, platind inclusiv autorizatia de mediu.


„Pentru a putea utiliza la maxim instalatiile de procesare a deseurilor medicale vom oferta si alte unitati spitalicesti din Maramures si judetele limitrofe, completandu-ne astfel o parte din venituri”, a spus dr. Madalina Dragos. Momentan, deseurile medicale periculoase sunt ambalate in saci de plastic si sunt transportati la un centru de prelucrare din orasul Cluj-Napoca.