Spitalul Regional de Urgenţă din Craiova va avea în jur de 850 de paturi şi nu va mai fi organizat pe secţii, ci pe compartimente de îngrijire în care vor activa medici de diferite specialităţi, rezultând o structură mult mai flexibilă şi mai eficientă, a anunţat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Acesta a afirmat că reprezentanţii autorităţilor publice locale alături de o delegaţie a Ministerului Sănătăţii, condusă de secretarul de stat Cristian Vasile Grasu, experţi în proiectare şi consultanţă, precum şi exponenţi din conducerea societăţilor care furnizează servicii de utilitate publică au avut la Craiova o întâlnire pe tema stadiului proiectului Spitalului Regional de Urgenţă.

„Rămânând la ceea ce înseamnă terenul necesar investiţiei, ni s-a precizat că în cursul săptămânii viitoare va avea loc preluarea oficială în administrarea MS a celor 8,9 hectare cu care a fost recent suplimentată suprafaţa iniţială, de 18 hectare, hotărârea de Guvern privind transferul de la Ministerul Apărării Naţionale fiind deja publicată în Monitorul Oficial. Este un reper important în calendarul proiectului, pentru că din acest moment va putea şi Ministerul Sănătăţii să se adreseze Consiliului Judeţean Dolj şi Primăriei Municipiului Craiova, pentru a solicita o serie de aprobări şi documente necesare din punct de vedere legal. După cum a evidenţiat, în intervenţia sa, şi domnul secretar de stat, vorbim despre un proiect cu o anvergură fără precedent în ultimele patru decenii, în domeniul medical din România. El angrenează un număr foarte mare de factori şi entităţi, care trebuie să lucreze în paralel şi să se coordoneze cât mai bine, pentru a reduce termenele. De aceea, întâlniri precum cea de astăzi, care vor fi organizate cu regularitate, sunt esenţiale, pentru că le oferă posibilitatea celor implicaţi să stea la aceeaşi masă cu toţi partenerii, să comunice direct care sunt informaţiile sau documentele necesare pentru trecerea în etapa următoare şi să afle cât mai precis când le vor avea la dispoziţie”, a spus Prioteasa.

Acesta a precizat că o altă concluzie a întâlnirii este că această structură spitalului nu va mai include oncologia, deoarece la Craiova se va înfiinţa un institut naţional de profil, ca rezultat al unui demers în care Consiliul Judeţean Dolj îşi asumă realizarea infrastructurii construite, iar Ministerul Sănătăţii va asigura dotărilor cu aparatură de înaltă performanţă.

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va fi construit pe un teren asigurat din domeniul public al statului, cu suprafaţa totală de 26,9 hectare, situat în zona de nord-est a municipiului şi transmis în administrarea Ministerului Sănătăţii. Proiectul investiţional, parte din reţeaua naţională strategică de spitale regionale, este vizat pentru finanţare din fonduri europene, în cadrul Axei 8 a Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. AGERPRES