hurmuzache_mihnea.jpgIn cursul acestei saptamani, Ministerul Sanatatii si firma greaca Aktor vor incheia un contract pentru construirea si dotarea la cheie a viitorului Spital Regional de Urgente (SRU) Iasi, in valoare de 200 de milioane de euro.

„Au fost puse la punct ultimele detalii, s-au fixat termene stricte pentru fiecare etapa a proiectului. Spitalul ar trebui sa fie dat in folosinta in 48 de luni de la semnarea contractului, ceea ce inseamna ca termenul final este octombrie 2012”, a explicat dr. Mihnea Hurmuzache, directorul ASP Iasi.

Acesta a mai precizat ca, odata cu SRU, firma Aktor se va ocupa si de ridicarea viitorului sediu al Institutului de Boli Cardiovasculare Iasi. Pentru moment, nu se cunosc mai multe detalii cu privire la acest proiect.

In ceea ce priveste SRU, valoarea contractului, care include ridicarea din temelii a cladirii care va adaposti spitalul, dar si dotarea cu toate echipamentele medicale necesare, se ridica la 200 de milioane de euro. SRU Iasi va avea o capacitate de 786 de paturi, o arie desfasurata de aproximativ 100 de mii de metri patrati si o arie utila de 57 de mii de metri patrati.

Consiliul Local Iasi a pus la dispozitia constructorilor un teren de 12 hectare, din care doar 8,5 vor reveni SRU, restul de 3,5 hectare fiind dedicate ridicarii noului sediu pentru Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi.