La sfârșitul lunii ianuarie, managerul Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” din Tîrgu Neamț, medicul ortoped Alexandru Pătrașcu, a fost invitat la un schimb de experiență la Spitalul Central din Le Mans, Franța. Centre Hospitalier Le Mans (CHM) este unul dintre cele mai mari centre spitalicești non-universitare din Franța, în special în ceea ce privește capacitatea de spitalizare. Unitatea are 1.673 de paturi, + 25 de locuri de dializă, repartizate în 2 locații (sediul principal al Centrului Le Mans și Geriatric la Charles Drouet în Allonnes). Personalul medical însumează peste 4.000 de profesioniști, inclusiv 454 de medici.

„A fost o experiență medicală practică frumoasă și plină de noutăți alături de colegul meu, Dr. Cozma Lilian de la Spitalul Central din Le Mans, Franța. Șapte zile pline de experiențe și intervenții noi, dedicate chirurgiei spinale, dar și chirurgiei ortopedice. Ne dorim ca pe viitor să putem practica chirurgia spinală în județul Neamț, la Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie”. A fost mai mult decât o colaborare profesională, am reîntâlnit colegi și medici profesioniști. Ne-am reamintit cu zambetul pe buze poveștile noastre, am schimbat idei, planuri și experiențe. Mi-am propus în 2024 să dezvoltăm și să aducem ceva nou în diversificarea serviciilor medicale din Compartimentul de Ortopedie-traumatologie dar și strategiei de management.  Ne-am setat obiectivele pe care le avem și în același timp am reflectat asupra relațiilor pe care le-am construit în afara Romaniei.”, a declarat Dr. Alexandru Pătrașcu, managerul Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” din Tîrgu Neamț.

Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Tîrgu Neamț asigură servicii medicale pentru o largă varietate de patologii, având o abordare pluridisciplinară și deservind o populație de aproximativ 90.000 persoane. Obiectivul unității sanitare este cel de a diversifica gama de servicii oferite, în concordanţă cu necesitățile populaţiei şi prin efortul conjugat al spitalului şi al autorităţilor locale, ținând pasul cu evoluția științei medicale.