Daca se vorbeste din ce in ce mai mult in ultimul timp  despre calitate in sistemul de sanatate romanesc si despre  implicarea in implementarea “conceptului de calitate”, merita mentionat ca un spital mic a fost ales de specialistii de la Centrul pentru politici si servicii de sanatate pentru a fi auditat in ceea ce priveste accesul si calitatea serviciilor medicale. Interviurile si focus-grupurile au fost efectuate de expertii CPSS in data de 7 septembrie la sediul Spitalului Orasenesc Buhusi. Auditul a constat in a demonstra ca se ofera servicii de calitate grupurilor vulnerabile din judet.

Au fost aplicate chestionare membrilor echipei manageriale, managerului de calitate , medicilor de pe compartimentul Pediatrie si Ambulatoriul Integrat. A fost vizitat compartimentul de Pediatrie, unde au fost vizionate circuitele, conditiile de cazare, conditiile de asigurare a mesei, microclimat, curatenie si dezinfectie. Da asemenea, au fost vizitate cabinetele de Pediatrie din cadrul Ambulatoriului Integrat cu circuitele aferente. Alte aspecte vizate au fost chestionarele de satisfactie a pacientilor, condicile de sesizari si reclamatii, conditiile de cazare, adresabilitate si accesul neingradit la serviciile medicale .

“Pentru noi faptul ca am fost selectati pentru a face parte din acest program este o recunoastere a  meritului ca institutia este una care ofera servicii de calitate, unde pacientii beneficiaza de un act medical si conditii hoteliere care se incadreaza in standardele de acreditare ANMCS si certificare ISO si, nu in ultimul rand, reprezinta o recunoastere a faptului ca daca se vrea – se poate, chiar si atunci cand banii nu sunt intotdeauna suficienti si  te mai lovesti de conceptii si indeletniciri vechi care nu isi  mai au locul in acest sistem in continua schimbare. Suntem deschisi la tot ce inseamna calitatea serviciilor medicale si am dat dovada intotdeauna ca la noi nu se face rabat de la implementarea si dezvoltarea ‘conceptului de calitate’ , concept  promovat de catre ANMCS si implementat cu succes de catre SMC in cadrul institutiei noastre”, a declarat Constantin Poiana, Manager de Calitate al Spitalului Orasenesc Buhusi.