buhusi_spital_2015.jpgCu putin timp in urma, Spitalul Orasenesc Buhusi, a fost incadrat prin Ordin al presedintelui Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate in categoria „Nivel Acreditat”. Acest lucru reprezinta faptul ca peste 85% din indicatorii specifici procesului de acreditare au fost indepliniti si este cel mai inalt grad de acreditare pe care il poate obtine un spital public sau privat din Romania.

„Obtinerea acestui rezultat a fost posibila datorita muncii in echipa, incepand de la echipa manageriala si pana la medici,asistente si toate celelalte categorii profesionale. Inainte de a incepe implementarea standardelor, institutia noastra era o institutie ‘no name’, datorita implicarii si rezultatelor obtinute in acest moment spitalul buhusean este recunoscut, atat la nivel judetean, cat si national ca un spital unde se lucreaza dupa standarde, unde se ofera conditii hoteliere si medicale de calitate. Am fost vizitati de multe spitale din tara care au vrut sa vada cum se lucreaza intr-un spital acreditat, iar acest lucru ne obliga si noisuntem constienti de aceasta”, a declarat managerul de calitate al spitalului, Constantin Poiana.

Managerul Spitalul Orasenesc Buhusi, Dr. Toron Mouhannad, custine ca acreditarea a insemnat pentru institutia sanitara buhuseana revizuirea modului de lucru, de abordare a pacientului, elaborarea de protocoale/ proceduri de lucru specifice fiecarui sector de activitate, refacerea circuitelor functionale, modernizarea si reabilitarea diferitelor sectii si, nu in ultimul rand, schimbarea mentalitatilor la care de altfel se lucreaza si in acest moment. „Cu toate ca am obtinut nivelul maxim de acreditare ne pregatim pentru reevaluarea ce va avea loc in a doua jumatate a anului 2016, nu vrem sa dezamagim, avem o imagine, tinem la ea si incercam sa demonstram ca aceasta incadrare a spitalului nu a fost ceva intamplator”, sustine Dr. Toron Mouhannad.