Spitalul municipal din Targu Secuiesc, care are datorii de cateva milioane de lei catre furnizorii de servicii si medicamente, a fost salvat de la faliment.
Presedintele interimar al PNL Covasna, Marius Obreja a declarat ca ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a semnat in urma cu doua zile un ordin prin care asigura Spitalului municipal Targu Secuiesc o finantare egala cu a celorlalte unitati medicale din judet, fapt ce va permite redresarea activitatii acestuia. Marius Obreja a adaugat ca Spitalul din Targu Secuiesc va intra in noua grila de finantare incepand din aceasta luna.

In ceea ce priveste datoriile acumulate catre furnizori, liderul PNL Covasna a declarat ca se cauta solutii si fonduri pentru stingerea lor in decurs de doua luni. Spitalul municipal din Targu Secuiesc, care, paradoxal, este unul dintre cele mai moderne din tara, a fost la un pas de a fi inchis pentru ca furnizorii au refuzat sa mai crediteze institutia. Medicamentele si hrana bolnavilor au fost asigurate luni de zile cu ajutorul unor sponsori care au raspuns apelului disperat facut de conducerea institutiei.

Directorul spitalului, Kelemen Andras, sustine ca unitatea a ajuns in aceasta situatie critica din cauza subfinantarii, fondurile alocate pana acum fiind cu aproximativ 30% mai mici decat minimum necesar. Kelemen Andras a afirmat ca, la repartizarea banilor,Casa de asigurari de sanatate a luat in calcul si faptul ca spitalul a beneficiat ani la rand de sponsorizari importante, prin urmare a considerat ca se poate descurca si cu bani mai putini din bugetul de stat. Spitalul municipal Targu Secuiesc asigura asistenta medicala pentru 60.000 de locuitori din zona, aici fiind internati anual, in medie, intre 8.000 si 10.000 de bolnavi. Spitalul cuprinde si un modern centru materno-infantil, inaugurat anul trecut in prezenta ministrului sanatatii, compartiment in care s-au investit 13 milioane de lei de la bugetul de stat.