Dorohoi_spital.jpgPrefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a sesizat, joi, Ministerul Sănătăţii şi Curtea de Conturi cu privire la achiziţia de către Spitalul Municipal Dorohoi a unor cantităţi de dezinfectanţi produşi de Hexi Pharma, fără a exista contracte între cele două entităţi.

‘Sunt deficienţe clare care au fost constatate. Am înaintat raportul, inclusiv cu documentaţia anexată, către Curtea de Conturi, Inspectoratul Sanitar de Stat şi către ministrul Sănătăţii. Cred că sunt lucruri în trecut care nu au fost făcute aşa cum trebuie’, a afirmat Nechifor.

Neregulile de la Spitalul Municipal Dorohoi au fost descoperite în urma unei verificări efectuate în această săptămână de Corpul de Control al prefectului.

‘Aşa cum s-a constatat cu ocazia controlului, chiar dacă Spitalul municipal Dorohoi nu a avut încheiate contracte cu SC Hexi Pharma Co SRL, atâta vreme cât unitatea spitalicească întocmea note de comandă şi primea marfa însoţită de facturi, rezultă că între cele două persoane juridice existau relaţii de natură contractuală, factura fiscală fiind documentul care certifica vânzarea/ cumpărarea’, se arată în raportul Corpului de Control.

Prefectul a dispus efectuarea controlului la unitatea sanitară din Dorohoi, după ce a primit informaţii potrivit cărora aceasta ar fi achiziţionat dezinfectanţi de la Hexi Pharma, însă, imediat după scandalul naţional, ar fi comunicat autorităţilor că nu a avut în ultimii trei ani contracte cu compania lui Dan Condrea. AGERPRES