spital onesti.jpgMedicul Oana Secară, specializat în prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale, a devenit manager al Spitalului Municipal Oneşti după ce a trecut cu rezultate foarte bune probele examenului pentru ocuparea funcţiei vacante de mai bine de trei luni de zile, a declarat Ştefan Martin, preşedintele Consiliului de Administraţie al respectivei unităţi medicale.

Potrivit acestuia, noul director general a obţinut nota 9.60 la testul teoretic şi nota 10 la proba practica, în cursul căreia „a susţinut un proiect de management referitor la decongestionarea Serviciului de Urgenţă al spitalului”.

„Proiectul prezentat este unul ambiţios. Medicul Oana Secară a evidenţiat faptul că este necesar un centru de permanenţă care să elimine efortul şi suprasolicitarea activităţii în sectorul de urgenţă medicală, acesta urmând a funcţiona într-un spaţiu în suprafaţă de 31,2 mp, dotat cu utilităţile necesare”, a precizat Ştefan Martin.

Oana Secară a spus că se gândeşte şi în perspectiva, însă, se va ocupa cu prioritate „de supervizarea proiectului pe care Consiliul Judeţean, având parteneriatul Consiliului Local, l-a demarat pentru modernizarea şi extinderea Compartimentului de Primiri Urgenţe, ale cărui lucrări vor fi finalizate până în 2014”.

„De asemenea, este foarte important proiectul de reabilitare a Maternităţii cu ajutorul fondurilor de la Banca Mondială. În plus, mă preocupă asigurarea unui bloc operator nou”, a declarat pentru AGERPRES noul director al Spitalului din Oneşti.

La Spitalul Municipal Oneşti a avut loc şi concursul pentru ocuparea a şapte posturi de asistent medical, care vor avea contract de colaborare, dar, spune noul manager Oana Secară, mai este nevoie de personal şi pentru secţiile de Neurologie internă, Chirurgie şi pentru Compartimentul de Primire Urgenţe.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului din Oneşti, Ştefan Martin, a afirmat că planurile privind această unitate de îngrijire a sănătăţii „includ transformarea sa într-un Spital de Urgenţă”, finanţarea urmând să fie asigurată „direct de la Ministerul Sănătăţii, nu de la Casa de Asigurări de Sănătate”.

„Modernizarea Compartimentului de Primire Urgenţe va fi finalizată în 2014 şi va asigura o transparenţă necesară. Rudele vor putea urmări, în fiecare moment, ce se întâmpla cu pacienţii ajunşi la urgente. De asemenea, s-au făcut demersurile pentru înfiinţarea Secţiei de Paleative, care în acest moment este 80% ocupată, şi pentru găsirea a şapte medici de familie care să preia din cazurile ajunse la urgenţe necesitând doar consultare, iniţiativă menită a fluidiza activitatea acestui compartiment”, a precizat Ştefan Martin. AGERPRES