Spitalul Monza, unul dintre cele mai mari spitale private din țară, specializat în intervenții chirurgicale complexe, a încheiat un parteneriat strategic cu Institutul Sânului, pentru dezvoltarea centrului specializat în patologia mamară, cu soluții moderne și complete de prevenție, diagnosticare, tratament și reconstrucție a afecțiunilor mamare. Pentru a facilita această colaborare, Spitalul Monza a investit, până în prezent, circa 1.5 milioane de euro în achiziționarea celor mai moderne tehnologii de imagistică (ecograf, mamograf și RMN).

În cadrul parteneriatului, echipa multidisciplinară a Institutului Sânului, condusă de Dr. Cristian Viișoreanu, va colabora cu echipa medicală din cadrul Spitalului Monza pentru a putea asigura gama completă de servicii dedicate acestei patologii: consultații clinice, analize de laborator, teste screening (ecografie, elastografie, mamografie, RMN mamar), chirurgie oncologică cu reconstrucție mamară imediată sau tardivă, consultații oncologice și de radioterapie, consiliere nutrițională, consiliere psiho-oncologică și terapii suport, recuperare postoperatorie, kinetoterapie și drenaj limfatic pentru prevenția limfedemului.

De-a lungul timpului, ne-am dorit să încheiem parteneriate cu centre medicale valoroase, medici cu o experiență dovedită, care reușesc să inoveze în specializarea lor și, astfel, să ofere pacientului noi soluții de tratament, mult mai ușoare. Un astfel de exemplu este acum Institutul Sânului, prin Dr. Cristian Viișoreanu. În acest fel, ne consolidăm poziția de top în domeniul intervențiilor chirurgicale complexe și, de asemenea, continuăm dezvoltarea în chirurgia oncologică”, declară Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza.

“Încheierea parteneriatului cu Spitalul Monza, la mai puțin de 4 luni de la înființarea Institutului, reprezintă pentru noi o etapă importantă de dezvoltare. Putem asigura pacientelor toate serviciile medicale în același loc, un avantaj esențial mai ales pentru pacientele care sunt diagnosticate cu tumori maligne și care au nevoie de investigații suplimentare și tratament complet. În continuare tragem un semnal de alarmă asupra numărului mare de paciente care se adresează târziu medicului, când boală este într-un stadiu avansat, iar șansele de supraviețuire sunt serios afectate. Este știut faptul că, pacientele care realizează screening periodic au șansa identificării tumorilor în stadii incipiente, la dimensiuni foarte mici, cele mai multe infracentimetrice. În aceste cazuri, rata de supraviețuire este de 98%, iar intervențiile chirurgicale sunt minime, atât la nivelul sânului, cât și la nivelul ganglionilor”, a declarat Dr. Cristian Viișoreanu, fondatorul Institutului Sânului.

Institutul Sânului își va menține și perfecționa conceptul de abordare multidisciplinară personalizată a cazurilor oncologice, prin colaborarea cu o echipă completă de experți. Astfel, Comisia Oncologică va fi alcătuită din chirurg, oncolog, radioterapeut, anatomopatolog, nutriționist, anestezist, psiholog, kinetoterapeut. Împreună, specialiștii evaluează fiecare caz în parte și stabilesc strategia terapeutică optimă, în funcție de protocoalele internaționale în domeniu. Pacientele care doresc, vor putea participa la întâlnirile periodice ale Comisiei Oncologice.

O noutate adusă în procesul de diagnosticare și tratament este conceptul de case manager, prin care fiecare pacientă va beneficia de asistență completă 24/24, acordată de către un consultant dedicat.

Institutul Sânului a fost fondat de către Dr. Gabriel Cristian Viișoreanu, după o experiență de aproape 20 ani în diagnosticarea și tratarea pacientelor cu afecțiuni ale sânului. Dr. Viișoreanu a efectuat în premieră în România mastectomia endoscopică pentru leziuni benigne și este promotorul tehnicii ganglionului santinelă în medicina privată – una dintre cele mai moderne și eficiente proceduri existente în acest moment. Această tehnică este recomandată pentru pacientele cu cancer mamar în stadiu incipient, reducând atât riscul unei operații inutile, cât și efectele secundare ale acesteia.