spital_militar_buc.jpgLa Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central „Carol Davila” s-a inaugurat pe 24 octombrie, cu prilejul Zilelor spitalului, un computer tomograf multislice, unic in tara, si o linie de endoscopie moderna si completa, a declarat comandantul spitalului, conf.dr. Ioan Sarbu.

In cursul dupa amiezii de vineri s-au desfasurat lucrarile stiintifice, pe teme de actualitate medico-chirurgicala, prilej pentru schimburi de idei si de punere la punct cu noutatile din domeniul medical.

Anual in aceasta unitate sanitara se interneaza peste 65.000 de pacienti, alte 220.000 fiind consultate si tratate in ambulatoriu de specialitate, a spus conf. dr. Ioan Sarbu. Cu prilejul Zilelor Medicale ale Spitalului Clinic de Urgenta Militar, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a participat la slujba de sfintire a bisericii cu hramul Sfintii Pantelimon, Mina si Nectarie din incinta unitatii sanitare. Piatra de temelie a bisericii a fost pusa de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Varsanufie Prahoveanul, pe 1 februarie 2003.